حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی صبح امروز در همایش ستایشگران نور چند اصل را مورد توجه قرار داد و گفت: در زمینه توجه به مقدمات و شکل گیری غدیر اشعار خوب و مداحی قوی نداشتیم در واقع به این مسئله توجه نشده است. مداحان که از ارکان مهم تبلیغی جامعه محسوب می شوند، خطبه غدیر را بسیار کم ارائه کردند.
وی با اشاره به اینکه پیامبر اکرم (ص) تکلیفی به عهده ما قرار داده است که در ارتباط با آن کم کاری کرده ایم، اظهار داشت: حضرت محمد (ص) به خطبه غدیر و فضایل حضرت علی (ع) سفارش بسیاری کرده و از مسلمانان می خواهند که آن را حفظ کنند، در این روز حضرت محمد (ص) نام یک به یک امامان را برده و می گویند که امامان از نسل حضرت علی (ع) با این شرایط می آیند.
حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی با تأکید بر این نکته که غدیر مجموعه و حماسه بزرگ خدایی است، تصریح کرد: در خطبه غدیر به جمله " من کنت مولاه فهذا علی مولا" تأکید بسیاری شده و به جای اینکه تمام خطبه غدیر مورد توجه قرار گیرد تنها این بخش برجسته شده است. تعهد نسبت به غدیر در نفوذ کلام اهمیت بسیاری دارد، چرا که باید در زندگی ما وارد شود .
وی در ادامه به نقش مهم مداحان و ذاکران اهل بیت در هدایت انسان اشاره کرد و افزود: شیعه فیض را از اهل بیت گرفته و به کل عالم می رساند. قوانین عالم با محبت اهل بیت می ایستند و اگر محب نباشند عالم به هم می ریزد. هر روضه و شعری که در مدح اهل بیت خوانده شود ضمن دور کردن انواع بلایا به درجات معنوی ما می افزاید.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه غدیر بر عشق مبتنی و بر عقل قرآنی استوار شده است، گفت: طی خطبه غدیر فضایل قرآنی حضرت علی (ع) از سوی پیامبر اکرم(ص) مطرح شد.
وی در ادامه یاد آور شد: مداحان، خواص جامعه و لحاظ تعبیر جامعه شناسی گروه مرجع هستند. معرفت و بصیرت در انسانها منجر به دوری از آسیبها می شود. بصیرت در فرهنگ شیعه یعنی جامع نگر عمل کردن. جامع نگرترین افراد جامعه مراجع تقلید هستند . ویژگیهای خواص حمایت از حق است و همیشه در طول تاریخ میان حق و باطل جنگ بوده و این شگرد شیطان است. خدا ولایت را گذارده تا حق از باطل تشخیص داده شود. ولایت حق را مشخص و از آن دفاع می کند . ولایت مداری مبنایی برای حمایت از حق به شمار می رود.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه دو قشر عظیمی که در جامعه از طریق مجالس سنتی بر مردم تأثیر می گذارند، روحانیون و مداحان هستند، ویژگیهای آنها را بر شمرد و گفت: آنها باید از عوام زدگی دور شده، از حق دفاع کرده و از خود پرستی بپرهیزند. آنها باید به جای معرفی خود، مکتب خود را معرفی و از آن دفاع کنند.
نظر شما